ZEISS Vision Profile

ZEISS Vision Profile är ett verktyg framtaget för att hitta bästa glaset för dina behov både för ditt synfel och din livsstil. Undersökningen tar cirka 5 minuter att fylla i och efteråt tar ZEISS fram en synprofil för din livsstil som du kan välja att skicka direkt till din butik eller få skickad till din e-post.
Här kan du också läsa mer om de ZEISS glas som rekommenderas för din livsstil inför ditt besök i butiken då vi gemensamt väljer rätt produkt för just dina behov.

ZEISS Se bättre med rätt glasögonglas

ZEISS är en av de världsledande leverantörerna av optiska glas och Opticas huvudleverantör av glas. Vid utprovning av ZEISS-glas tas  hänsyn till bärarens synvanor och anatomi redan från början av processen, vilket ger en unik synkomfort och snabbare tillvänjning.

ZEISS image 1
ZEISS image 2

Det viktigaste i ett par glasögon är själva glasen

Närsynthet, långsynthet, ålderssynthet – det finns många synproblem som kan begränsa vår visuella uppfattning. I de flesta fall kan ett par optimalt tillpassade glasögon med rätt glas hjälpa oss att se tydligt igen. Vilken typ av glas passar då bäst för vilket synfel? Det viktigaste i ett par glasögon är själva glasen, och det finns enormt många typer att välja mellan.

  • Enstyrkeglas - vanliga glasögonglas med samma styrka över hela glaset är för dig som är närsynt eller översynt.
  • Progressiva glas - Individuellt anpassade glas som ger dig perfekt skärpa på alla avstånd. I progressiva glas har styrkor för när-, mellan- och avståndszonen i ett och samma glas med sömlös övergång. Styrkan ändras jämnt uppifrån och nedåt och löper från avstånds- till närseende.
  • Glasögonglas för din arbetsplats – Perfekt syn på jobbet och slipp att ha ont i axlar och nacke med glas är anpassade till just dina synbehov på jobbet och optimerade för alla avstånd som krävs för att jobba framför en datorskärm.
  • Solglas i din styrka. UV-skydd, säker stil och tydligt seende utomhus får du med slipade solglas. Solglasen kan vara enfärgade, gradalfärgade eller ha spegelglas. De kan också skifta i färgstyrka beroende på ljusförhållandena utomhus eller vara polariserande och motverkar då de ljusreflexer och speglingar som uppstår när solens strålar träffar våta vägbanor, vattenytor eller metallytor. (
  • Fullt UV skydd även i klara glas. Alla vanliga glasögonglas från ZEISS har UV-skydd på samma nivå som de bästa solglasögonen – fullt UV-skydd upp till 400 nm.

Glas för speciella användningsområden
Idag finns det också glasögonglas som är utvecklade speciellt för olika situationer eller livsstilsfaktorer som kan vara extra påfrestande för synen. De finns som både enkelslipade och progressiva glas.

ZEISS big image 1

ZEISS SmartLife glasögonglas - Dagens livsstil kräver nya lösningar

Scrolla, klicka och swipa, när som helst och var som helst. Samtidigt som du fokuserar på din telefon, dator eller surfplatta måste du även vara uppmärksam på din omgivning.

Dagens digitala värld ställer högre krav än någonsin på våra ögon. Din syn förändrar sig med åldernvilket medför nya utmaningar.

Med ZEISS SmartLife-glasögonglas får dina ögon det stöd de behöver. Oavsett vad de utsätts för kommer du alltid att se klart och komfortabelt.

ZEISS big image 2

20 +: I din ålder är det viktigt att seklart och tydligt, så att du kan växla mellan din skärm och din omgivning. Vare sig du är närsynt eller översyntoch har glasögon eller inte, så kan dina ögon kännas ansträngda vid dagens slut.

ZEISS big image 3

30+:När du är mellan 30–39 år börjar du antagligen uppleva ögontrötthet. Oavsett om du är närsynt eller översynt och har digitala glasögoneller inte, så kanske du känner av ögontrötthet vid dagens slut.

ZEISS big image 4

40+: Du behöver förmodligen använda läsglasögon nu. Vare sig du är närsynt eller översynt kan dina ögon nu behöva lite extra hjälp på nära håll.

ZEISS big image 5

50+: Nu kanske du redan har progressiva glas, som kombinerar din styrka för nära håll, mellanavstånd och långt avstånd i ett enda glas. Oavsett om du är översynt eller närsynt så behöver du glas som ger en mjuk övergång mellan alla synområden.

DriveSafe

Glas för bilkörning gör dig till en säkrare bilförare. Glasen hjälper dig att se bättre i mörker eller i besvärliga väderförhållanden, skyddar dina ögon mot bländning och gör det lättare för dig att växla fokus snabbt och ofta.

DriveSafe CoverPhoto

Digital Lenses

Glas anpassade för en digital livsstil gör att du ser din smartphone, surfplatta eller TV på ett helt nytt sätt, samtidigt som du undviker digital ögonstress. Digitala glas göra det möjligt för ögonen att fokusera snabbt och bekvämt tack vare en speciellt optimerad närzon – oavsett vad vi tittar på.

Digital Life Woman newspaper and watch
Digital Life Man computer smiling
Digital Life Woman watch

EnergizeMe

Avslappnande glas för kontaktlinsbärare ger avkoppling för trötta ögon. När du byter till glasögon efter att ha använt dina kontaktlinser länge känns dina ögon uppfriskade och du ser bekvämare. Glasen är dessutom speciellt optimerade för kontaktlinsanvändares synvanor och för bra seende i den digitala världen.

EnergizeMe Discomfort
EnergizeMe Glasses
EnergizeMe Yoga EnergizeMe

Sportglas

Sportglas låter dig njuta av obehindrad syn även när du tränar. Sportglasögon är lätta och tåliga, med hög ljusintensitet.  Sportglas brukar också säljas med en ytbehandling som skyddar extra bra mot smuts och repor. De slipas så att du får perfekt syn ända ut i glasens kanter, även om du har kraftigt kupade glas med höga styrkor. Detta gör att du ser perfekt åt alla håll och skyddar dina ögon mot smuts, solljus eller små dammpartiklar i luften.

i.Scription

i.Scription är en teknologi där vi mäter ”ögats fingeravtryck” och tillverkar glasen efter dina unika förutsättningar. Resultatet är bättre mörkerseende, klarare färgseende och tydligare kontraster.

 

Förstå din syn
Bra syn är mångfacetterad – läs mer om hur människor ser och vilka synhjälpmedel som finns.

Synen är det viktigaste av våra fem sinnen. Det komplexa samspelet mellan hjärnan och ögonen hjälper oss att se världen och alla små detaljer runt oss hela livet. För en god livskvalitet är det därför avgörande att kunna se perfekt. Glasögon spelar en viktig roll för att hjälpa oss att nå detta mål.

Hälsa och förebyggande åtgärder
Ta reda på allt du behöver veta om din ögonhälsa och hur du håller dina ögon friska.

Våra ögon kallas ofta själens spegel – och det finns goda skäl till det. De återspeglar hur vi mår, till exempel om vi är glada, ledsna, stressade eller trötta. Faktum är att detta till och med kan påverka hur bra vi ser. Om man är stressad när man gör en synundersökning får man ett annat resultat än om man är avslappnad och på gott humör. Det är viktigt att vi skyddar och tar väl hand om våra ögon. Undersök dina ögon regelbundet Länk till:

zeiss bra

Bra

Zeiss Bättre

Bättre

zeiss Bäst

Bäst

Zeiss Skräddarsytt

Skräddarsytt

Bra - Bättre - Bäst - Individuellt anpassat

Vid 40-45 års ålder börjar de flesta få problem med att läsa utan glasögon. Med progressiva glas ser du bra både på avstånd och nära håll, helt utan övergångar och du slipper byta glasögon eller ta dina läsglasögon av och på.

Kvaliteten på progressiva glas skiljer på flera punkter och finns därmed i många olika prisklasser. Det viktigaste skillnaderna är hur stort läsfält du får, hur mycket man tagit hänsyn till individuella parametrar i tillverkningen samt vilken ytbehandling glaset har. ZEISS progressiva glas finns i fyra kvalitetskategorier.

Många som aldrig har använt progressiva glas tvekar innan de köper sitt första par eftersom de hört av andra att det kan vara svårt att vänja sig.

Allmänt kan man säga att ju mer hänsyn man tar till bärarens individuella egenskaper vid utformningen av glasen, desto bättre och mer avslappnat kommer de att kunna se och desto snabbare vänjer de sig vid glasen.

zeiss Bra - Bättre - Bäst - Individuellt anpassat

Fem råd till dig och dina nya glasögonglas:

Ett par glasögon blir som en bra arbetskamrat eller en bra vän som är med och hjälper dig i din vardag. Det är därför viktigt att du tar tillvara på dem och ger dem lite extra omsorg – precis som du hade gjort med en bra vän.

  1. Använd inte tröjärmen, diskhandduken eller slipsen för att rengöra dina glas. Det hjälper i stunden, men inte i längden.
  2. Putsa dina glas med en mikrofiberduk. Tvätta inte mikrofiberdukar varmare än 40 °C och använd inte sköljmedel. Gör du det riskerar du ränder på glasen nästa gång du putsar dem.
  3. Repor kan inte torkas bort från vare sig plastglas eller mineralglas. Om du råkat få en repa på dina glas och även om den tycks vara liten, sprids ljuset genom den pyttelilla repan och irriterar ögat. Gå då tillbaka till din ZEISS-optiker.
  4. Dina glasögon behöver ett hem! Förvara dem i ett hårt fodral när du inte använder dem. Om du inte har något fodral med dig kan du lägga dem på en säker plats med glasen uppåt.
  5. Glasögon gillar inte extremt höga eller extremt låga temperaturer. Värmen som skapas i en bil en varm sommardag är ett exempel på en miljö dina glas inte gillar. Samma gäller för bastun eller värmekällorna hemma. Utsätt inte dina glasögon för mer extrema temperaturer än nödvändigt.

Lycka till och hoppas att du och dina glas blir goda vänner!

Optica säljer i huvudsak glasögonglas från ZEISS. Omfattande kunskap inom optik, inhämtad under 170 års erfarenhet av forskning och innovation: ZEISS framgångssaga har stått för många genombrott inom optiken och förändrat många liv.