sidebar banner

Synergonomi – Terminalglasögon

Sitter du mycket framför datorn på jobbet och upplever att du blir trött eller ”grusig” i ögonen, får huvudvärk eller ont i nacken? Boka en tid för synundersökning!

Alla som arbetar minst en timme om dagen framför dator har rätt att få en synundersökning bekostad av sin arbetsgivare, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Om undersökningen visar att speciella glasögon behövs för datorarbetet, är arbetsgivaren skyldig att bekosta dessa. Anledningen är att felanpassade glasögon kan leda till förslitningsskador i nacke och axlar.

Vi på Optica besöker gärna ditt företag och presentera vilka lösningar vi kan erbjuda. Om din arbetsgivare har ett avtal med oss eller du har eget företag är du välkommen att boka tid för synundersökning för terminalglasögon. Obs! Ta med dig en rekvisition ifylld av din arbetsgivare. Vi tillpassar även skyddsglasögon till dig som har behov av det.

En synundersökning för terminalglasögon tar 30 – 45 minuter. Vi ställer frågor om din arbetsmiljö och dina arbetsuppgifter för att komma fram till vilken lösning som passar dig.

Vanligast är vi tillpassar sk. rumsprogressiva glas, som gör att du ser bra både på nära håll, vid datorskärmen och i lokalen du arbetar i. Naturligtvis anpassas dina glasögon utefter dina arbetsuppgifter och önskemål. Om du även behöver privata glasögon eller kontaktlinser så kan vi hjälpa dig med detta samtidigt som du besöker oss för terminalglasögon.

Varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor!

BOKA TID