sidebar banner

Samsynsundersökning

Ögontrötthet, fokuseringsproblem och dubbelseende kan drabba både barn, ungdomar och äldre. För att avhjälpa dessa problem har vi möjlighet att utföra en utökad synundersökning av samsynen, även kallad ortoptisk undersökning. Vi undersöker bla ögonens förmåga att ställa om blicken på olika avstånd. Finns dubbelseende och skelning utförs alltid en grundlig anamnes och synhälsoundersökning för att utesluta misstanke om patologi. Vid dubbelseende eller konvergensproblem kan prismaslipning i glasen eliminera och underlätta dessa problem. I vissa fall kan synträning vara ett alternativ.
Denna undersökning är även ett alternativ för dig som redan har fått förskrivit prisma av en ortoptist.

Vid en ortoptisk undersökning ges ofta ögondroppar som får ögonmusklerna att slappna av. Hos unga människor är ögonmusklerna ofta oerhört starka och detta kan ge falska värden vid synundersökning. Dessa ögondroppar ges enbart av optiker med högre behörighet. Denna form av undersökning gör det enklare att ställa rätt diagnos och möjlighet att ordinera rätt glas för korrigering av synen.

Dessa ögondroppar vidgar även pupiller och man blir därför mer ljuskänslig och synen på nära håll blir sämre i ett par timmar (ibland upp till ett dygn) så därför rekommenderar vi användning av solglasögon efter undersökningen.

Undersökningen utförs enbart i butikerna i Helsingborg och Landskrona.

Denna typ av synundersökning går inte att boka via vår hemsida, då det är endast våra optiker med högre behörighet som utför dessa undersökningar.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

KONTAKTA OSS