sidebar banner

Ögonhälsoundersökning

Vi på Optica har specialiserat oss på det vi kallar för Ögonhälsoundersökning. Vid denna utökad synundersökning utförs först en vanlig undersökning för eventuella synfel och
inspektion i biomikroskop. Där utöver mäter vi ögats tryck, kontrollerar ditt synfält och fotograferar dina ögonbottnar med en högteknologisk funduskamera / OCT.

Resultaten av dessa mätningar ger oss möjlighet att upptäcka ögonsjukdomar i ett tidigt stadium. Exempel på sjukdomar som kan påträffas är glaukom, diabetes, hypertoni (högt blodtryck), katarakt och olika typer av förändringar på ”gula fläcken”. Våra optiker med högre behörighet bedömer resultaten och har möjlighet att konsultera ögonläkare vid oklarheter. Upptäcker vi förändringar som tyder på sjukdom remitteras du snabbt vidare till ögonläkare för vidare utredning.

Många har idag ögonsjukdomar utan att känna till det och behandlas dessa i tid kan man i de flesta fall behålla synen. Det kan vara en god idé att prata med sina släktingar om deras ögonhälsa, eftersom många ögonsjukdomar är ärftliga.

Ögonhälsoundersökningen tar ca. 60 minuter och rekommenderas främst till dig som fyllt 50 år. Vänta inte, boka en ögonhälsoundersökning idag! Hos oss är du i trygga händer.

BOKA TID