sidebar banner

Nattlinser (Ortho-K)

Sov med linser, tag av dem på morgonen och se bra hela dagen! Hur fungerar det?

Nattlinser är en stabil lins som omformar hornhinnan när du sover och gör att du ser bra hela dagen – helt utan synhjälpmedel! Linserna kan även hjälpa till att bromsa utveckligen av närsynthet och lämpar sig därför extra bra till yngre personer med närsynthet i familjen. Flera studier visar att vid användning av nattlinser kan utvecklingen av närsynthet bromsas med upp till 50%. Detta innebär att ett barn på 12 år med ca -1,00 dioptri i synfel, som börjar med glasögon eller vanliga kontaktlinser, kommer som vuxen att bli närsynt med omkring -3,00 till -4,00 dioptrier medan en 12 åring med -1,00 dioptri som börjar med nattlinser kommer att sluta med ett synfel på ungefär -2,00 dioptrier som vuxen.

Nattlinser fungerar endast för dig är närsynt, för optimal funktion ska ditt synfel vara mellan -1,5 och -4,0. Linserna måste användas varje natt för att bibehålla synskärpan – dock ej vid förkylning eller ögoninfektion, då ett par glasögon kan behövas som komplement.

Vill du veta mer om nattlinser kan vara något för dig? Boka en kostnadsfri screening hos någon av våra nattlinsspecialister så berättar vi mer.

Recension från nattlinskund:

“Dottern är inne på fjärde året nu. Kunde inte önskat oss nåt annat! Vilken befrielse.”
Linda M Lishöj

KONTAKTA OSS