Produkter

Kontaktlinser

Kontaktlinser

cl-image
cl-image-t2

Nervös för att prova kontaktlinser för första gången eller har du tidigare fått höra att du inte kan ha kontaktlinser?
Vi på Optica hjälper dig gärna.

Det finns idag hundratals olika kontaktlinser på marknaden och nya typer och variationer tillkommer hela tiden. Hos Optica gör en av våra erfarna optiker alltid en full utvärdering både av ditt synfel och dina ögon samt vilka yttre faktorer som arbetsmiljö, bärtid och fritidssysslor som påverkar dig som kontaktlinsbärare. Allt för att hitta den kontaktlins som passar just dig bäst.

Våra optiker har lång erfarenhet av att tillpassa kontaktlinser och åker varje år på konferenser och utbildningar om de senaste rönen och produkterna. Tack vare det kan vi ofta hjälpa dig som tidigare fått höra att du inte kan ha kontaktlinser av olika anledningar, som kraftiga synfel, torra ögon eller om du lider av keratoconus. Vi kan även tillpassa kontaktlinser till barn.

cl-image-3
cl-image-4
cl-image-5

Endagslinser – Ett bra alternativ både för användning på heltid och för dig som bara använder kontaktlinser någon gång då och då. Med nya kontaktlinser varje dag minskar risken för mikrobiella infektioner jämfört med kontaktlinser du byter varje månad och du behöver inte rengöra kontaktlinserna varje kväll. Idag finns även endagslinser i de moderna silikonhydrogel-materialen som ger bättre syretillförsel till ögat och hjälper de som lider av torra ögon. Detta finns även för dig med astigmatism och för dig som behöver progressiva kontaktlinser.

2-Veckorslinser och Månadslinser – Bra val för dig som använder kontaktlinser varje dag och finns i ett större utbud av styrkor och material än endagslinser och är oftast ett mer prisvärt alternativ. Den här typen av kontaktlinser behöver rengöras dagligen enligt instruktioner från din optiker.

Dygnet-runt linser – Dygnet-runt linser för vecko- eller månadsbruk är otroligt smidigt för dig som användare. För den med ett kraftigare synfel är det en frihet att kunna vakna på morgonen och se utan att behöva ta på sig glasögon men användning av dygnet-runt linser ställer högre krav på att hornhinnans hälsa och att du regelbundet besöker din optiker.

Progressiva kontaktlinser – Idag kan även du som behöver progressiva glasögon använda kontaktlinser och här finns både progressiva linser, monovision (att man använder ett öga för långt håll och ett för när) eller en kombination av de båda att välja på. Vilken lösning som är bäst för just dig hjälper våra optiker dig att prova ut då det inte finns en lösning som passar alla.

Speciallinser – På Optica jobbar vi även med kontaktlinser du inte finner hos den vanliga optikern. För mer avancerade tillpassningar av kontaktlinser krävs ibland det som kallas för hårda eller stabila kontaktlinser som skräddarsys efter bärarens hornhinna. Vi gör även skräddarsydda mjuka kontaktlinser och erbjuder tillpassning för dig som lider av keratoconus och som kanske tidigare fått höra att du inte kan ha kontaktlinser.

Visste du att..

Vi kan tillpassa alla typer av kontaktlinser:

  • Endagslinser
  • 2-veckors- och månadslinser
  • Dygnet-runt linser
  • Progressiva kontaktlinser
  • Stabila/Hårda kontaktlinser
  • Färgade Kontaktlinser
  • Nattlinser
cl-image-6
cl-image-7
cl-image-8
cl-image-9