Hoya HOYA är en av de världsledande tillverkarna av optik.

Förutom glasögonglas finns HOYA-produkter tex. ombord på rymdfärjor, i kameror, mobiltelefoner, datorer, pekplattor, populära LCD-skärmar och till och med i bärbara mp3-/mp4-spelare. Dessutom spelar HOYA en viktig roll inom medicin: inom laserteknik, endoskopi mm.

På Optica erbjuder vi HOYAs stora sortiment av glasögonglas inklusive HOYA Sensity, smarta fotokromatiska glas.

HOYA progressiva glas: se bra från nära till långt håll

Uppfinningen av progressiva glas var för några decennier sedan ett fantastiskt genombrott: att se på nära och långt håll genom ett och samma glas. Men det fanns även en nackdel: med progressiva glas följer alltid en viss bildförvrängning när man tittar åt sidan.

Tack vare den unika Hoyalux iD (Integrated Design)-tekniken, fördelas distorsionen optimalt via en noggrannare (FreeForm 3D) slipteknik över fram- och baksidan. Det låter komplicerat, men det blir bekvämare att titta. Du kan njuta av ett bredare synfält och växla mellan nära och långt håll utan problem. Och det med minimal distorsion!

WorkStyle-glas för datorn och kontoret

När du arbetar med datorn, gör dina ögon kontinuerliga rörelser mellan bildskärmen, tangentbordet, dokument och kollegor. Med fel glas kan arbetet bli tröttsamt, eftersom du omedvetet får en onaturlig hållning för att kunna se allting bra. Detta kan leda till nackproblem och huvudvärk.

Progressiva glas ger kontinuerlig seende från nära till långt håll, men seendet på medellångt avstånd (tangentbord och bildskärm) är relativt smalt. Läsglasögon är inte heller en optimal lösning. Hoyalux iD WorkStyle-glasögon är speciellt utformade för kontorsanvändning, arbete vid dator och vissa hobbyer. De korrigerar inte bara dina ögon på kort håll, utan erbjuder även ett djupare och bredare synfält.

HOYA LOGO
Hoya LADY
Hoya LADY SCREEN 2 LR

SENSITY, smarta fotokromatiska glas

Med HOYAs fotokromiska glas Sensity ser du bekvämt i alla ljusförhållanden, utan att behöva byta glasögon varje gång. Sensity-glas blir mörkare nästan omedelbart utomhus och färgas tillbaka igen snabbt inomhus till exceptionellt klara glas. Tack vare Stabilight Technology, erbjuder de konstant prestanda, oavsett omgivning eller väderförhållanden. Oavsett om du står i direkt solljus eller skugga, Sensity-glasens färg anpassar sig utan att du märker det. Sensity fotokromiska glas finns i färgerna grönt, brunt och grått och passar praktiskt taget alla HOYA-kvalitetsglas.

Sensity_close_clear_LR
Sensity_close_max_LR
Sensity_KeyVisual_LR

EnRoute-glas för bättre syn i trafiken

Körning i skymning eller i mörker är en svår uppgift för många. EnRoute-glas har ett speciellt bländningsfilter och ett kontrastfilter (tillval). Dessa ger dig bättre syn vid svagt ljus och störande reflektioner reduceras. Glasets speciella utformning är dessutom optimalt anpassad till hur du ser bekvämt och kör säkert i trafiken.

SYNC III för bättre syn vid bildskärmar.

Digitalt är det nya normala vilket också innebär att ögonen får jobba hårdare. Genom att hela tiden intensivt växla mellan nära och långt håll, får allt fler människor problem med digital ögonstress.

SYNC III-glas erbjuder en lösning. Dessa enkelslipade glas kombinerar en optimal styrka för att se på långt håll med en ”boost zone” i den nedre delen av glaset. Denna zon, med något högre styrka, ger dina ögon en riktig boost när du tittar på nära håll. Detta stöder dina ögonmuskler och hjälper dem att slappna av när du tittar på till exempel smarttelefoner, datorer och pekplattor.

LADY SCREEN 1 LR-1
LADY SCREEN 2 HR

BEHANDLINGAR

HOYA-behandlingar, längre glädje av dina glasögon

Vi rekommenderar företrädesvis behandlingen Hi-Vision LongLife, HOYAs hårdaste glasbehandling. Detta reptåliga lager har nästan samma hårdhet som glas. Behandlingen filtrerar bort störande blänk både dag och natt och erbjuder extra komfort vid bildskärmsarbete eller vid mörkerkörning. Dessutom fastnar knappt vatten, damm, fett och smuts på glaset.

HOYA BlueControl motverkar irriterade ögon

HOYA BlueControl är en behandling för glas som neutraliserar det blå ljuset som bildskärmar utstrålar. Detta förhindrar trötta och ansträngda ögon. Dina ögon kommer inte bara att vara i bättre form, det blir bekvämare att titta och färger får en naturligare karaktär.

HOYA UVControl, allroundskydd mot UV-strålning

Vi utsätts alla för UV-strålning, varje dag, hela dagen. Även om vi behöver UV-strålning för D-vitaminsyntesen, kan för hög exponering vara skadlig för ögonen.

HOYA UVControl är en extra unik behandling på glasets baksida, som förhindrar att UV-strålning reflekteras i ögonen. Denna behandling ger maximalt skydd mot UV-strålningens skadliga effekter, som ögonproblem och ögonsjukdomar.