BOKA DIN UNDERSÖKNING IDAG!

Landstingsbidrag till barn

När barn och ungdomar köper glasögon eller kontaktlinser hos oss på Optica kan de få bidrag. Från den 1 mars 2016 har barn och ungdomar från 8 år till och med det år de fyller 19 år rätt till bidrag för glasögon och kontaktlinser.
Du kan som högst få 800 kronor i bidrag.

Synundersökning

Vi bokar alltid minst 45 minuter för din synundersökning vilket garanterar att du får en grundlig undersökning. Vid undersökningen tar vi reda på dina individuella behov och rekommenderar de glas som passar just Dig och din livsstil, med hänsyn till arbetsmiljö och fritidsintressen.

Ögonhälsoundersökning

Vi på Optica har specialiserat oss på det vi kallar för Ögonhälsoundersökning. En mer djupgående undersökning där vi mäter ögats tryck, kontrollerar ditt synfält och fotograferar dina ögonbottnar med en högteknologisk funduskamera / OCT. Ögonhälsoundersökningen tar ca. 60 minuter och rekommenderas främst till dig som fyllt 50 år.

Om Oss

Opticas historia började redan 1932 då Martin Fejne öppnade en av Sveriges första renodlade optiska butiker i centrala Helsingborg. Vi har två butiker i Helsingborg, en på Kullagatan i centrala Helsingborg och en i Väla köpcentrum där vi välkomnar kunder från nordvästra Skåne inklusive: Helsingborg, Väla, Ödåkra, Viken, Helsingör, Rydebäck, Hyllinge, Bjuv och Åstorp.

Våra ledord är: Kunskap, kvalitet och design.

Vår personal är välutbildad och vidareutbildas fortlöpande, allt för att du som kund ska erbjudas den allra bästa servicen och kompetensen.

Välkommen till oss på Optica!