Optica Helsingborg Välkommen in till oss på Optica

OPTICA grundades 1932 av Martin Fejne och var en av de allra första renodlade optiska butikerna i Sverige. Vi har under åren behållit vår centrala adress, Kullagatan 12 i Helsingborg. Butiken drivs idag av Anders Fejne, son till Martin.

Vi på Optica älskar glasögon. Vi brinner för att ge dig de mest kvalificerade synlösningarna som finns på marknaden och en service utöver det vanliga! Med vår breda erfarenhet och våra olika specialkompetenser kan vi erbjuda dig det allra bästa för dina ögon och din syn.

Vi har ett brett sortiment av glas, bågar, solglasögon, kontaktlinser, synhjälpmedel såsom luppar och förstoringsglas samt kikare – allt noga utvalt utifrån kvalitet och design. Vi har något för alla och hjälper dig att hitta rätt.

I butiken finns en komplett optisk verkstad där vi kan slipa glasögon, men även hjälpa dig med en reparation om olyckan varit framme. Vi har också ett eget glaslager och kan erbjuda dig nya glasögon på en timme.

Vi på Optica har specialiserat oss i det vi kallar för vår “Ögonhälsoundersökning”, som är en form av kvalificerad synhälsovård. Undersökningen rekommenderas främst till dig som är över 50 år. Vi mäter trycket i dina ögon, gör synfältsmätning och fotograferar dina ögonbottnar. Hittar vi avvikelser remitteras du snabbt vidare för fortsatt vård.

Vi gör även undersökningar för torra ögon och besvär med dubbelseende, skelning eller andra samsynsproblem (ortoptisk undersökning). Våra kontaktlinsexperter kan hjälpa dig att hitta rätt linser och även dig som kanske fått höra att du inte kan ha linser. Vi tillpassar olika speciallinser (tex. stabila och sclerala kontaktlinser och nattlinser). Hos oss är du i trygga händer.

Vår personal vidareutbildas fortlöpande och vi investerar ständigt i den senaste tekniken, allt för att du som kund ska erbjudas den bästa service och kompetens.

Våra ledord är; Kunskap, kvalitet och design.

Varmt välkommen in till din kvalitetsoptiker i Helsingborg!

Optica Helsingborg's Team

Välkommen in till oss på Optica

Anders - Leg. Optiker med högre behörighet.

Anders

Leg. Optiker med högre behörighet.
Gisela - Leg. Optiker

Gisela

Leg. Optiker
Jenny - Leg. Optiker

Jenny

Leg. Optiker
Marléne - Optikerassistent

Marléne

Optikerassistent
Matilda - Optikerassistent

Matilda

Optikerassistent
Abbe - Optikerassistent

Abbe

Optikerassistent