Ray-Ban Välkommen in till oss på Optica

Ray-ban store imageHos oss på Optica hittar du ett stort utbud av Ray-Bans solglasögon och glasögonbågar - i alla våra butiker. I vår butik på Väla hittar du även Sveriges enda Ray-Ban shop-in-shop där utbudet är ännu större och populära modeller oftast finns på lager i många storlekar och färger.

Det idag ikoniska märket Ray-Ban föddes ur det amerikanska flygvapnets behov av skydda piloternas ögon från UV-strålning, utan reflektioner eller att skymma sikten. 1929 bad man Bausch & Lomb att skapa en produkt och 1937 registrerades märket Ray-Ban och den klassiska pilotmodellen Aviator föddes.

Pilotbågen Aviator RB3025 är än idag Ray-Bans bästsäljande modell och finns i ett otal variationer och storlekar. Den finns även för barn, som en del av Ray-Ban Junior-kollektionen.

ray-ban-1
ray-ban-2

Den klassiska pilotbågen var dock bara början på en lång rad klassiska modeller som alltjämt ligger på topplistor över världens mest sålda solglasögon. 1952 introducerades den klassiska Wayfarer-modellen som följdes upp med den tunnare och mer lättburna New Wayfarer. Sen dess har Ray-Ban kontinuerligt skapat modeller som idag är klassiker – Vagabond, Clubmaster, Jackie Ooh och den nu åter supertrendiga Round Metal.

Bland de senaste tillskotten finns bla. Clubmaster Round, Erika och Chris som toppat bästsäljarlistorna de senaste åren.

2003 utökade Ray-Ban sin kollektion till att inkludera både glasögonbågar och en kollektion för barn. Bågarna blev en enorm succé och efter endast några år var man världens mest sålda märke av designerglasögon – något man fortsatt att vara fram tills idag.

I barn- och ungdomskollektionerna finner vi ofta mindre versioner av de mest populära modellerna från den ursprungliga kollektionen, men med färger och passform anpassade för barn.

ray-ban-frame-1
Hexagonal RB3548N
ray-ban-frame-2
Clubround RX4246
ray-ban-frame-3
Aviator RB3025