Bågar & Solglasögon

Bågar & Solglasögon Vi på Optica älskar glasögon och det märker du när du kommer in till oss!

Vi har ett noga utvalt sortiment av glasögonbågar och solglasögon av hög kvalitet och med unik design. Vi har valt att ha ett varierande utbud i våra butiker, för att kunna erbjuda ett ännu större urval av de hetaste märkena.

Skydda dina ögon! Alla våra solglasögon är CE-märkta eller har UV 400-filter, vilket innebär att de inte släpper igenom skadliga UVA- och UVB-strålar. Många modeller går även att slipa med dina styrkor. Vi har även sportsolglasögon speciellt anpassade för tex. golf, cykling, motorsport, segling och skidåkning, både med och utan styrkeslipning.

Fråga oss om råd, vi hjälper dig att hitta rätt!


Tidlös minimalistisk dansk design. LINDBERGs bågar är unika, med kombinationen av patenterad teknologi, kompromisslös precision och hantverk ger man bäraren mer än bara ett par glasögon.

Läs mer


Känd för sin vågade och provokativa marknadsföring har Tom Ford gått från att vara mannen bakom märken som Gucci och Yves Saint Laurent till att vara ett av de mest igenkända och älskade märkena i modevärlden. Läs mer

Se kollektionen


Under de 80 år som passerat sedan Ray-Ban skapade den klassiska Pilotbågen för den Amerikanska militären har märket utvecklats till att vara det självklara solglasögonvalet världen över. Läs mer

Se kollektionen


Grundat på Hawaii under 80-talet med syftet att skydda mot den starka UV strålningen och framhäva de otroliga färgerna på ön är Maui Jim idag marknadsledare inom Polariserande solglasögon. Alla Maui Jim solglasögon är polariserande.

Se kollektionen


Moscot är ett familjeföretag som sålt glasögon i över 100 år och idag drivs av 5:e generationen Moscot. Bågarna designas i New York och kännetecknas av ett hantverk av högsta klass och en ren, tillbakaskalad ”downtown”-känsla.


Alain Miklis omisskännliga glasögon är det självklara valet för alla som vill visa vem de är och göra ett statement. Hans unika bågar i starka färger och karakteristikska mönster tillverkas för hand och är den perfekta kombinationen mellan funktion och extravagans.

Se kollektionen


Philippe Starck – industridesignern som designat allt från bilar till tapeter är en mästare av innovation och unika lösningar. I hans tidlösa bågkollektion är detta tydligt med det patenterade 360 graders gångjärnet som låter skalmen vinklas i alla riktningar utan att skadas.


Det klassiska märket skapat av den oförglömliga Coco Chanel som aldrig blir omodernt. Idag förvaltas Chanels kulturarv av Karl Lagerfeld där Chanels ikoniska detaljer som kedjor, pärlor och tweed alltid vävs in i kollektionen på nya och innovativa sätt.

Se kollektionen


Götti Switzerland-kollektionen består av glasögonbågar och solglasögon gjorda av de finaste materialen. Fjäderlätt titan och specialproducerad acetat används för att skapa klassiska och tidlösa bågar med en modern twist. Alla acetatbågar kan dessutom beställas med sadlar vid behov.

Se kollektionen


Oakley har sedan 1975 vuxit till att vara marknadsledaren inom sportglasögon. Oakley bärs idag av majoriteten av deltagarna i OS och Tour De France. Med kollektionerna Performance, Active och Lifestyle ges alla bärare fördelarna av deras tekniska innovationer.

Se kollektionen


Svenska KunoQvist föddes från en passion för glasögon och en strävan efter att vara unik. Sedan första kollektionen 2005 har KunoQvist skapat bågar i klassisk skandinavisk design kombinerat med spännande detaljer och genomtänkta färgkombinationer.


Färgstarkt, djärvt och alltid nyskapade. Den franska glasögondesignern Jean-Francois Reys stil står ut i mängden. Hans förmåga att kombinera unika former och slående färger har gjort honom till en av glasögonbranschens mest unika formskapare med små serier av innovativa och personliga bågar.

Gucci är den ultimata symbolen för italiensk lyx och klass vilket tydligt speglas i deras glasögon. Grundat i Florence 1921 har Gucci stått för oöverträffad lyx och högsta kvalitet i nästan ett sekel. Idag leds Gucci av Creative Director Frida Gianni och är ett av världens mest eftersökta märken.

Se kollektionen


Prada står för sofistikerat hantverk, en modern tolkning av de största trenderna, innovativa teknologier och unika detaljer. Pradas kollektion är alltid aktuell men samtidigt tidlös – en tradition som idag uppehålls av Miuccia Prada.


Det färgsprakande varumärket Theo grundades av de två belgiska optikerna Patrick och Wim och drivs idag av Wims söner från Antwerpen. Theo är varumärket för dig som vill synas och ta plats med komforten av den perfekta passformen.


Oliver Peoples bågar är handgjorda av material i toppkvalitet med modeller och färger som är helt exklusiva för märket. Bågarna tillverkas i begränsad upplaga och det tydliga formspråket eliminerar behovet att sätta märkets logga på glasögonen.

Se kollektionen


Sedan 2008 leds franska Céline av designern Phoebe Philo vars minimalistiska och rena designspråk har lett till att Céline är ett av de mest eftertraktade varumärkena i världen. Célines kollektion av glasögon och solglasögon består av rena former med mjuka färger som passar alla hudtoner.


Stilrena och eleganta bågar som funkar lika bra till vardag som fest. Självklart finner du i kollektionen de klassiska runda bågarna som den legendariske John Lennon från The Beatles var synonym med.


Rolf Spectacles är ett familjeföretag baserat i Alperna där man producerar handgjorda bågar i ovanliga material. Lätta träsorter, sten- och träkombinationer och horn gör märket unikt.


Den tidigare Spice Girls ikonen är idag en ledande modeskapare. Minimalism, smickrande former och högsta kvalitet genomsyrar hela kollektionen.


Svenska Skaga, med sin grund i hantverk och en lång designtradition, är kända för sin kvalitet runt om i världen. Stolta över Skagas kulturarv skapar det svenska designteamet tidlösa kollektioner av moderna och relevanta bågar med ett tydligt skandinaviskt formspråk.


Miljövänliga bågar från svenska Lappland. EoE hämtar sin inspiration från den fantastiska naturen i Lappland – en omgivning man värnar om genom att tillverka bågar i hållbara material, såsom nedbrytningsbar acetat och återvunnet stål.


Boz bågar är lika mycket ett smycke eller ett konstverk som ett par glasögon. Tillsammans med sin fru Joelle Rey har mannen bakom JF Rey skapat ett märke med fokus på kvinnliga mjuka linjer, vackra detaljer och underbara färger.


Mykita har ett unikt synsätt på design och tillverkning av glasögon där alla avdelningar från design till produktion och kvalitetstestning sker under ett tak. Bågarna tillverkas i supermoderna Mykita Haus i Berlin där enkla linjer och tidlös design kombineras med hållbara och fjäderlätta material.


Döpt efter den berömda hästen i Paris utkanter. Longchamp skapar en diskret look som mixar texturer, ikoniska detaljer och feminina former som ger kollektionen en fransk sofistikerad twist.


Invu är varumärket för dig som vill ha den ultimata synupplevelsen. Det Schweiziska varumärket är 100% fokuserade på teknik och kvalitet – det är lätt att se kopplingar till landets världskända klockmästare


Ett av Englands mest populära designermärken, Ted Baker erbjuder en bågkollektion som är excentriskt och originell men ändå stilfull och kul för modemedvetna män, kvinnor och barn.


YNG eller YOUR NEW GAME lanserades under hösten 2020. Varumärket för barn och ungdomar skänker en del av försäljningen till organisationen Friends vilket känns extra bra.

emporium-armani
Lunor
MarcoPolo_1
metro-new-logo
micheal
MUNIC
oscar_microdata
pilgrim
taberg
norr-logo-1
vasuma
dick-moby
clic_logo
logo-caroline
logo-brendel
logo-titanflex