Nattlinser

Nattlinser

NYHET! Nu tillpassar vi nattlinser även i vår butik i Landskrona.

Vill du se bra utan glasögon, kontaktlinser eller laserbehandling? Då kan du kanske vara rätt person för nattlinser. Nattlinsen är en stabil kontaktlins med speciella egenskaper som används på natten. Under tiden du sover formar linsen om din hornhinna. När du vaknar upp på morgonen tar du ut linsen och ser klart hela dagen utan att använda glasögon eller kontaktlinser.

Den korrektion som nattlinserna ger är, till skillnad från operation, ingen varaktig förändring. När du slutar använda linserna kommer ditt synfel tillbaka. Nattlinserna ger samma resultat som en operation, en tydlig syn utan glasögon eller kontaktlinser men utan samma risker.

Nattlinser kan korrigera närsynthet och brytningsfel och kan endast tillpassas av en kvalificerad kontaktlinsspecialist. Personer med ögonsjukdomar ska inte tillpassas med nattlinser.

Flera studier visar att vid användning av nattlinser kan utvecklingen av närsynthet bromsas med upp till 50%. Detta innebär att ett barn på 12 år med ca -1,00 dioptri i synfel, som börjar med glasögon eller vanliga kontaktlinser, kommer som vuxen att bli närsynt med omkring -3,00 till -4,00 dioptrier medan en 12 åring med -1,00 dioptri som börjar med nattlinser kommer att sluta med ett synfel på ungefär -2,00 dioptrier som vuxen.