Kontaktlinser Optica

Är du intresserad av linser?

Välkommen in och prova linser!

Kontaktlinser kan användas på heltid eller som komplement till dina glasögon t ex vid träning och fritidsaktiviteter. Endagslinser används en dag och kastas sedan. Perfekt för dig som vill använda linser då och då eller för dig som vill ha det så enkelt som möjligt utan rengörning.  Dygnetruntlinser kan sitta i även på natten.

Progressiva linser

När ögat blir äldre får det svårare att ställa om på nära håll. Det behövs då olika styrkor på avstånd och nära håll. Progressiva linser ger dig skärpa på alla avstånd. Perfekt för dig som vill slippa plocka av och på läsglasen.

Nattlinser

Vill du se bra utan glasögon, kontaktlinser eller laserbehandling? Då kan du kanske vara rätt person för nattlinser. Nattlinsen är en stabil kontaktlins med speciella egenskaper som används på natten. Under tiden du sover formar linsen om din hornhinna. När du vaknar upp på morgonen tar du ut linsen och ser klart hela dagen utan att använda glasögon eller kontaktlinser.

Den korrektion som nattlinserna ger är, till skillnad från operation, ingen varaktig förändring. När du slutar använda linserna kommer ditt synfel tillbaka. Nattlinserna ger samma resultat som en operation, en tydlig syn utan glasögon eller kontaktlinser men utan samma risker.

Nattlinser kan korrigera närsynthet och brytningsfel och kan endast tillpassas av en kvalificerad kontaktlinsspecialist. Personer med ögonsjukdomar ska inte tillpassas med nattlinser.

Flera studier visar att vid användning av nattlinser kan utvecklingen av närsynthet bromsas med upp till 50%. Detta innebär att ett barn på 12 år med ca -1,00 dioptri i synfel, som börjar med glasögon eller vanliga kontaktlinser, kommer som vuxen att bli närsynt med omkring -3,00 till -4,00 dioptrier medan en 12 åring med -1,00 dioptri som börjar med nattlinser kommer att sluta med ett synfel på ungefär -2,00 dioptrier som vuxen.

Keratoconus

Vi tillpassar speciallinser som behövs vid ögonsjukdomen keratoconus. Hornhinnan blir toppig och “vanliga” linser blir svåra att använda. Linser ger oftast bättre synskärpa än vad glasögonen gör vid dessa förändringar.

Boka eller beställ tid via formulär till höger här.